2014. november 27., csütörtök

Exam and Makeup!

A mai napon épp az egyik legutálatosabb tantárgyamból (Ökológia és Fenntarthatóság Designereknek) kellett remekelnem, így úgy döntöttem, mindenképp megosztom veletek a szokásos rutinjaimat.



A legfontosabb: aludj minél több órát a vizsgát megelőző napon, hogy a fáradtság ne akadályozzon a koncentrálásban és másnapra ne éktelenkedjenek sötétlő karikák a szemeid alatt. Reggel tusolj, vagy fürödj meg, így a bőröd friss és illatos lesz, ami a jó közérzetet segíti. Kávé helyett igyál teát, aminek relaxáló hatása segít ráhangolódni a vizsgára. Reggelire kevesebbet, vagy könnyebb ételt egyél, mint szoktál, hogy ne nehezüljön el a pocakod. Csomagolj magadnak elvitelre egy gabonás kekszet (Jóreggelt, müzliszelet stb.) és egy kis dobozos gyümölcslevet (a cukortartalma miatt), amit majd a vizsga közben elfogyaszthatsz, ha szükséged van rá. Végül pedig öltözködj elegánsan, de kényelmesen és ne hívd fel magadra a figyelmet - de ezt úgyis mindenki tudja. 


A smink legyen visszafogott, de tükrözze az egyéniségedet és a saját karakteredet. Az én művészeti egyetemen aztán szarvakkal is beállíthatsz, senkit sem fog meglepni, vagy éppen kiakasztani, így nálunk az ilyesmi nem téma. De mivel nem hordok szarvakat, maradtam a barnás-bronzos jól bevált mindennapos verziónál.



Essence - Long Lasting Eye Pencil (01 Black Fever)
Catrice - Eye Brow Stylist (030 Brown-n-eyed Peas)
Essence - Extra Long Lasting Eyeliner Pen 
Essence - Big Bright Eyes Highlighter Pencil (02 Highlight it... pearly)
Essence - I <3 Stage Eyeshadow Base
Essence - Stay All Day 16hr Long Lasting Concealer (20 Soft Beige)
Maybelline NewYork - The Colossal Go Extreme Volum' Mascara
Catrice - Absolute Eye Colour Mono Eyeshadow (570 Plum Up the Jam)
Catrice - Mono Baked Eyeshadow (C03 Celtic by Nature - Limited Edition Celtica)
Maybelline NewYork - AffiniMat Perfecting + Mattyfying Powder (20 Nude Beige)
Essence - Blush Up! Powder Blush (20 Pinky Flow)
Primark - Eyeshadow Palette + Bronzer (Sunkissed) 
Sleek - Au Naturel (601)

Vizsgára sosem teszek fel folyékony állagú alapozót, hátha izzadóssá válik a helyzet, így csak a folyékony korrektorral kivilágosítom az arcom kiugró pontjait, majd a mattító púderremmel lefixálom és elfedem az apróbb bőrhibákat. Ezt követően lealapozom a szemhéjamat és egy natúr szemhéjpúdert viszek fel a mozgószemhéj egész területére. A nálam szokásos, csillogó, bronzos árnyalattal satírozom el a natúr szín vonalait, majd a mélyítő vonalamba teszek egy sötét, erősen pigmentált púdert, majd egy pufi ecsettel az összes árnyalatot összesatírozom. Végül a belső szemzugba felviszek egy élénk, csillámló pezsgőárnyalatot, hogy 'nagyobbá' tegyem a szememet. Egy hosszantartó fekete szemceruzával kihúzom a felső és alsó vízvonalamat, majd a felső szempillatőbe húzok egy nagyon vékony, leheletnyi fekete tusvonalat, ami követi a szemem formáját, majd tetszés szerint a végét kifelé húzom - ezzel hangsúlyozom a szem mandula formáját. A szempillákat egy dúsító spirállal festem ki és ügyelek, hogy a felesleges festéket ne hagyjam a pillákon, különben azok összetapadnak. Egy szemöldökceruzával feltöltöm a szemöldökömet, majd bronzosítom az arcom arccsont alatti részét és egy leheletnyi pirosítót viszek fel az orcáimra. Végül a szemöldökcsontomra teszek egy krémes állagú highlightert. Visszafogott sminknél csak nude árnyalatú rúzsokat ajánlok, én a vizsgára csak ajakbalzsamot tettem fel, mert a szám kétpercenként kiszárad az idegesség miatt. 








Remélem, segítettem ezzel az egyszerű, mégis nagyszerű sminkkel!
Írjátok meg kommentben, ti mit viseltek, ha vizsgázni indultok! 



Csókpuszimiegymás~




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése