2014. november 26., szerda

Everyday Makeup - Fall Edition

Csak visszafogottan!



Sosem volt kialakított mindennapos sminkrutinom (mindig a hangulatomnak megfelelően sminkelek), de ahogy bejöttek a rohanós reggelek az egyetem miatt, kénytelen voltam valami egyszerű és gyors megoldást találni a hétköznapi sminkelésemre. 
Az őszi, barna, bronzos sminkem visszafogott, alkalmas munkába és iskolába is, viselése kényelmes, természetes, és remélem, elnyeri a tetszéseteket. 





A smink elkészítéséhez több terméket használok, ami első ránézésre soknak tűnhet, azonban ez semmivel sem lassítja, vagy nehezíti az elkészítési időt. 


1    Maybelline NewYork - AffiniTone Mineral Perfecting + Smoothing Foundation (020 Cameo)
2    Essence - Bloom me up! - Shimmer Powder Highlighter (01 Rose it up!)
3    Catrice - Sun Glow Matt Bronzing Powder Medium Skin (030 Medium Bronze)
4    Essence - I <3 Stage Eyeshadow Base
5    Essence - Stay All Day 16hr Long Lasting Concealer (20 Soft Beige)
6    Maybelline NewYork - AffiniMat Perfecting + Mattyfying Powder  (20 Nude Beige)
7    Essence - Silky Touch Blush (20 Babydoll)
8    Avon - Powder Brush
9    Essence - Blush Brush

10  Look by Bipa - Powder Brush 

Az arc és ajkak hidratálása a legfontosabb, így a smink elkészítése előtt mindenképp tegyetek fel primert, vagy egy sima nappali arckrémet, az ajkaitokra pedig ajakápolót - a krém és az ajakbalzsam tartósabbá teszi az alapozót és a rúzst!
Miután a hidratálással megvagyok, lealapozom a szemhéjamat (4.) és egy folyékony korrektorral (5.) eltüntetem a szem alatti sötét karikákat - ezeket apró, nyomkodó mozdulatokkal dolgozom a bőrömbe az ujjaim segítségével. Ezután pöttyözve felviszem az alapozót (1.) az arcom egész felületére és a felmelegített - összedörzsölt - ujjaimmal alaposan elkenem, megbizonyosodva arról, hogy a nyaknál és a hajvonal tövében is egyenletesem eloszlattam-e. Ezt követően a folyékony korrektorral (5.) kivilágosítom az arcom 'kiugró' részeit - orrnyereg, áll, T-vonal -, majd nyomkodó mozdulatokkal beledolgozom a bőrömbe. Ez után a kőpúderrel (6.) és az ecsetem (10.) segítségével lefixálom a folyékony alapozót. Halványan bronzosítom (3.) az arccsontom alatti 'mélyedést' egy pufi ecsettel (8.), a természetes árnyékot erősítve ezzel az arcomon, majd felviszem a pirosítót (7.) az orcámra egy ferde, de tömött ecset segítségével (9.). A kiugró arc-, és szemöldökcsontomra, illetve az orrom hegyére (!) teszek el leheletnyi highlightert (2.) - vigyázat, ne vigyük túlzásba, nem csillámpóninak készülünk!




1   Sleek - Au Naturel Palette (601) - Taupe, Bark és Mineral Earth Eyeshadows
2   Catrice - Absolute Eye Colour Mono Eyeshadow (570 Plum Up the Jam)
3   Essence - Mono Eyeshadow (22 Blockbuster - Matt Effect)
4   Catrice - Mono Baked Eyeshadow (C03 Celtic By Nature - Limited Edition Celtica)
5   Ecsetek - felülről: Looky By Bipa - Blender Brush (a.), Essence - Blender Brush (b.), Essence - Eyeshadow Brush (c.), Essence - Eyeliner Brush (d.)
6   Essence - Lash Princess Mascara
7   Essence - Long Lasting Eye Pencil (01 Black Fever)
8   Catrice - Eye Brow Stylist (030 Bron-n-eyed Peas)

Alapszínnek egy matt, natúr szemhéjpúdert (3.) választok, amit több rétegben viszek fel ütögető - nem kenő! - mozdulatokkal egy pufi, szélesfejű ecset (c.) segítségével a mozgó szemhéjam egész felületére. A külső, nem mozgó szemhéjamon egy arany, bronzos árnyalat (4.) segítségével satírozom el az előző, matt púder vonalait egy sok szálú ecsettel (b.) - ez a szín lesz a legsötétebb árnyalat alapja. A mélyítővonal árnyékolásához egy sötét szemhéjpúdert (2.) használok, amit építgető, satírozó mozdulattal oszlatok el a szemhéjamon összemosva az eddig használt két színt egy nagyfejű, dús ecsettel (a.). A felső szempillatőbe - csak a szempillasor végénél! - húzok egy lágy, elsatírozott vonalat egy barna, természetes árnyalatú, tartós szemhéjpúderrel (1. - Bark), majd egy ferde ecsettel (d.) kifelé ívelem. Ez a vonal egy természetes árnyéknak hat, amitől dúsabbnak, sűrűbbnek tűnnek pilláink. Az alsó szempillatőbe egy vékony, szintén satírozott, egy árnyalattal világosabb (1. - Minearal Earth) vonalat húzok az előbb használt ecsettel a külső szemzugból indulva. A következő lépésben a legelőször használt matt púderre felviszek egy csillogó, pezsgő árnyalatú (1. - Taupe) szemhéjpúdert a laposfejű ecsettel (c.), de vigyázva, hogy a sötét árnyalatokba ne nyúljak bele az élénk színnel. Végül egy tartós szemceruzával (7.) kihúzom a felső és alsó vízvonalamat egyaránt, majd a szempilláimat egy szempillaspirállal (6.) kifestem. Tetszés szerint formázom, és satírozom a szemöldökömet egy szemöldökceruzával (8.), ami tartós és nem kenődik.



Az őszi sminkekhez kiválóan alkalmazhatóak a sötét rúzsok, melyekről a következő bejegyzésben bővebben is kifejtem a véleményemet és hozok nektek egy-két példát is. 

Remélem, tetszett nektek ez az egyszerű smink és ti is próbálkoztok majd vele!
Írjátok meg kommentben a véleményeteket és a tapasztalataitokat!




Csókpuszimiegymás~




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése